Siemens cercetare si dezvoltare


officeGrupul german Siemens a inaugurat marti la Cluj-Napoca un centru regional de cercetare-dezvoltare software unde in prezent lucreaza 50 de angajati, efectivele urmand sa ajunga la 210 persoane in doi ani. Siemens a avut in Romania afaceri de 138 milioane euro in anul fiscal trecut, compania detinand patru fabrici si patru centre de R&D, domeniile acoperite fiind automatizari, aplicatii industriale, IT si energie. Anul acesta vor fi angajati 50 de oameni la centrul de IT din Brasov si va fi extinsa o fabrica din Sibiu.

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de 3000 mp, cladirea fiind in trecut fabrica de mobila Libertatea care si-a incetat acivitatea acum cativa ani. Cladirea a fost modernizata si transformata, iar acum in ea se afla centrul care desfasoara proiecte IT pentru Siemens, sub brand-ul Evosoft. Centrul din Ardeal este al patrulea deschis de Siemens sub acest brand in regiune (existand alte trei, in Germania, Ungaria si Turcia).

Centrul are in prezent 50 de angajati si va ajunge sa aiba de patru ori mai multi. “Aici vor ajunge sa lucreze 210 angajati la final de 2017 si eu cred ca vor fi chiar mai multi”, spune George Costache, CEO Siemens Romania, care adauga ca pana la final de an obiectivul este  120 de angajati.

read more

5 thoughts on “Siemens cercetare si dezvoltare

Add yours

  1. O veste bună pentru români! Dacă tot a pleca Nokia…. bine că a venit Siemens! Mi-am amintit că am avut acum vreo 12-13 ani un telefon Siemens S 35, de care eram tare încântat cât de frumos şi performant era. Doar o “jucărie” pe lângă “rachetele” de azi!
    Numai bine şi zile frumoase, dragă Romi! 🙂

  2. Nokia a venit si nu a stat decat cativa ani. Siemens a implinit anul acesta 110 ani de la primul sediu din Romania. Departamentul de software este mai recent la noi in tara. Sper sa vina cu un efectiv mai mare si sa fie la fel de statornic 🙂

  3. 110 ani? A scapat un “1” in plus. Praise the Lord ! Inseamna ca programatorii nostri sunt de top. Altfel ar fi plecat de mult.

  4. 110 ani. Este foarte corect. Departamentul de software nu are asa mare vechime. De fapt software nu se face de 110 ani 😀

    Nu neaparat criteriile de performanta mondiala determina migrarea firmelor de soft spre Romania. Cred ca criteriul principal este dat de costuri. Suntem ok ca si programatori. Probabili ca noi putem concura cu programatorii din tarile estice. La acest capitol am intalnit un adversar serios programatorii maghiari. Desi nu stiam nimic de ei, pana recent, am vazut ca sunt favoriti pentru tarile occidentale.

    Programatorii de top sunt americanii, britanicii, germanii, dupa care, pe un loc destul de modest in topurile mondiale, suntem si noi. Dar repet, in topul tarilor est Europene suntem pe pozitii fruntase.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: