Este mai bine să mori așa decît altfel…


via prof. dr. Marius Cruceru

2 thoughts on “Este mai bine să mori așa decît altfel…

Add yours

 1. Dupa ce ai parte de o minune, e mai greu sa le raspunzi celor ce intreaba “De ce nu a ales Dumnezeu miracolul si pentru mine, ai mei?”
  Ascultand-o pe Abigail, imi dau seama ca a pus punctul pe i – ca si daca nu avem raspuns la intrebarea de mai sus, putem trai la maxim timpul pe care ni l-a ingaduit aici pe pamant.

  1. “Dupa ce ai parte de o minune, e mai greu sa le raspunzi …” – foarte adevarat. De o buna perioada de timp am inversat sensul intrebarii, reformuland “De ce nu am ales ca caut miracolul pe care Dumnzeu mi l-a oferit?” .

   Nu am gasit cuvinte in limba romana sa exprim intensitatea ultimelor momente de viata ale lui Abigail, de aceea am lasat cuvintele autorului postarii: “Before passing away from her cancer, Abigail Smith left behind a message that’s so inspiring, it might just make you break down”. Vizionand aceasta inregistrare am simtit acel ” it might just make you break down”.

   Interpretam gresit lumea in care traim, boala, vindecarea, materia din care este facut universul, lumea in care traim, modul in care ne raportam unii la altii. Pana cand viata nu ne impinge la limita dintre existenta si moarte ne vine imposibil sa banuim, sa credem ca tot ceea ce ne inconjoara arata diferit, prin alte lentile.

   Afirmatia lui C.S. Lewis “You do not have a soul. You are a soul. You have a body” o inteleg din ce in ce mai bine. Aceasta ar trebui sa fie o cheie hermeneutica de baza a interpretarii scrierilor religioase. Atunci crestinismul s-ar transforma intr-un vehicol eliberator. Inversand lucrurile, crestinismul devine o cusca morala, apasatoare si asta este realitatea lumii religioase care ne inconjoara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: