Chimioterapia si efectele ei catastrofale


Chirurgul Teofil Lung, fostul șef al Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj, susține că efectele chimioterapiei pentru pacienții cu cancer la gât sau față sunt dezastruoase – ”catastrofale”.

Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici lachimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”, a declarat Teofil Lung, citat de Mediafax.

Acesta susține că prin iradiere tumorile s-au extins.

Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fărăchimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea”, a precizat Lung.

”Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului”, a mai precizat profesorul clujean.

Prin chimioterapie organizamul nu se mai poate apăra, fiind expus. ”Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung, conform Mediafax.

Un exemplu ar fi cel al unui bărbat din din Buftea, de 65 de ani.

A fost operat la Spitalul Colţea din Bucureşti de un profesor universitar care a intrat un pic şi a zis că maimult nu poate şi l-a trimis la iradiere, la cobalto şi chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feţei în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul şi maxilarele. A mai suferit alte patru operaţii şi a avut zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie. Şi a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului şi ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul şi maxilarul, va trebui transplant de faţă”, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma şedinţelor de chimio şi cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins.

Am făcut din 2011 un număr de 31 de şedinţe de radioterapie şi 12 de şedinţe de citostatice şi cinci operaţii. Cred că a fost vorba de o greşeală profesională în cazul meu, specialiştii trebuie să sesizeze aceste situaţii. Am avut încredere în medici şi am mers pe mâna lor. Mi-au spus că citostaticele şi radioterapia vor micşora tumora, dar nu a fost adevărat, din contră, a crescut”, a spus pacientul.

sursa

2 thoughts on “Chimioterapia si efectele ei catastrofale

Add yours

  1. Când medicina a devenit mai mult afacere, decât ajutorarea semenilor aflaţi în suferinţă….se ajunge la astfel de situaţii. Şi nu este singurul exemplu. Câte alte tratamente “eficiente” (financiar!) sunt mai degrabă otrăvitoare, decât tămăduitoare?
    Ai punctat o realitate tristă…
    Te salut, Romi!

  2. Din pacate, progresul medicinei a fost insotit si de progresul business-ului medical, ceea ce a insemnat introducerea pe piata a unor solutii mai putin functionale, sau altele extrem de toxice si lipsite de eficienta. Multa lume inca este buimaca vizavi de diferenta dintre performanta medicala si solutiile business. Medicii isi pot exprima parerea sincera fata de anumite terapii si metode de abia dupa ce isi schimba meseria, altfel risca sa isi piarda dreptul de a profesa. Medicina alopata nu a venit cu niste solutii viabile in rezolvarea problemei cancerului, cat si in solutionarea satisfacatoare a bolilor cronice. Am vazut in tarile dezvoltate o deschidere foarte mare spre medicina alternativa(si aici nu ma refer doar la o singura categorie a medicinei alternative), deschidere bazata pe rezultate. La noi orizontul este inca destul de umbrit de monopolul medicinei alopate. Tin sa subliniez ca nu medicina este problema, ci politica de business care promoveaza solutii eficiente, dar nu pentru pacient.

    Te salut si eu Alex!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: