Testele vietii, azi eu, maine tu…


fallingViata ne ofera teste. Capacitatea pe care ne-am dezvoltat-o de a intampina si trata aceste episoade este cheia principala pentru depasirea lor. Unii se bazeaza pe prieteni si de multe ori este o optiune buna. Altii se bazeaza pe o capacitate extinsa de skill-uri care le permite sa se ancoreze in realitatea scapata din maini. Altii se bazeaza pe Dumnezeu.

Ruperea intr-un fel sau altul de realitatea care iti asigura o viata linistita este un exercitiu destul de dur. Lupta cu boala poate fi dramatica si unii ar plati sume uriase pentru a-si re-dobandi ce au pierdut. Altii au invins boala si stiu metoda de vindecare, dar nu este un canal bun de comunicare intre cei care cauta si cei care stiu. Unii isi pierd afacerea, casa, familia, orice solutie plauzibila de a mai supravietui. 

Tu ce faci cand treci printr-un astfel de tunel, prin valea umbrei mortii? Eu ce fac? Judec? Critic? Sau ajut in felul in care stiu si pot?

2 thoughts on “Testele vietii, azi eu, maine tu…

Add yours

  1. M-a cutremurat afirmaţia “Altii au invins boala si stiu metoda de vindecare, dar nu este un canal bun de comunicare intre cei care cauta si cei care stiu”. Ea poate fi extrapolată în orice domeniu : mântuire, carieră, dezvoltare personală, familie, afaceri etc., etc.

    În mod normal comunicarea metodei ar trebui sa fie uşoară, nu ? E de înţeles neputinţa de a explica ceea ce nu şti, dar e un paradox să nu poţi descrie măcar cum ai reuşit. S-ar putea să nu fie doar simpla comunicare, ci întreg procesul de comunicare. Nivelul psiho-socio-cultural al emiţătorului şi al receptorului, limbajul (noţiunile) folosit, mediul de transmitere, filtrele etc., etc. Cum vezi problema asta?

  2. Este un intreg proces de comunicare, evident. Lucrurile se pot comunica raw, astfel transmiterea de informatie pura se poate realiza simplu. In schimb cel caruia i se comunica s-ar putea sa astepte raspunsul intr-un alt format. Exact ca si la transmisiile radio, postul de emisie transmite, dar cineva care nu se racordeaza pe acea frecventa nu va receptiona niciodata. Problema are doua aspecte, cel care transmite poate afirma, eu sunt post de emisie, deci receptorul sa se sincronizeze cu frecventa mea sau poate spune, ok, stiu limitarile receptorului, ca atare vreau eu sa caut alternative sa emit si pe canalul pe care poate receptiona ascultatorul. Exact asta a facut si Dumnezeu, a cautat El sa emita pe o frecventa pe care noi putem receptiona.

    Spre ex vindecarea, ea exista ca fenomen(daca facem un salt de abstractizare), in schimb este reprezentata in maniere diferite de diversele modele de reprezentare. Medicina alopata este un model de reprezentare a realitatii, astfel ea se sincronizeaza foarte bine cu unele receptoare si se obtine vindecarea, deci target atins. Pentru altii medicina alopata nu este satisfacatoare, dar medicina germanica emite pe un canal compatibil si astfel se realizeaza obiectivul propus. Si lucrurile sunt similare si in religie, business, etc. In comunicare conteaza atat informatia, cat si modelul sau forma de reprezentare. Unii afirma ca emisfera stanga a creierului actioneaza ca o interfata de comunicare, care practic altereaza(gatuieste) informatia. Daca ar fi comunicarea bazata doar pe emisfera dreapta comunicarea ar fi realizata complet. Cam asta este experienta de viata a dr.Jill Bolte Taylor .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: