Finalul este o surpriza


MicaMichaela Niculescu spunea cu putin timp inainte de a fi rapusa de boala : “Nu m-am casatorit cu cineva sa-mi fie alaturi la bine si la greu, ci m-am casatorit cu boala insasi. Iar cavalerul nostru de onoare, sau mai bine zis gazda noastra, este Spitalul Universitar”. Viata este un paradox, credem ca stim totul despre ea (unii si poate chiar stim multe), dar suntem departe de a o intelege. Nu s-a casatorit cu boala, ci cu finalul ei trist. Boala este doar una din modalitatile de a te confrunta cu finalul.

Te poti lupta o viata intreaga cu boala si sa o invingi (stiu pe cineva), dar cand ai invins-o descoperi ca finalul si-a schimbat strategia, s-a adaptat precum un virus de calculator si te rapune printr-o alta metoda.

Cei care iti erau prieteni se indeparteaza ca si cum un semnal misterios le ordona sa te paraseasca. Cand trebuie sa iti intalnesti Creatorul o vei face, indiferent de varsta, indiferent daca ai dus o viata libera sau una de evlavie.

2 thoughts on “Finalul este o surpriza

Add yours

  1. Dumnezeu să o odihnească în pace, căci am înţeles că a fost toată viaţa o…. neobosită, în veşnică alergare. S-a grăbit şi când a venit vorba de “plecare”. Oricum, finalul este o “surpriză” pentru toţi, oricât am crede noi că ştim multe…

    Numai bine, Romi! 🙂

  2. Draga Alex, viata, progresul in viata, finalul sunt o surpriza, o mare necunoscuta. Unii se tem de boala si vad in ea finalul, dar am cunoscut oameni care au invins cele mai de temut boli ale planetei, dar tocmai cand si-au vazut visul realizat, viata le-a adus cea mai mare surpriza, o pleacare neasteptata din acest trup, intr-un mod absolut blamabil dupa lupta si victoria lor in viata.

    Mica a fost extrem de talentata in multe domenii in care altii se lupta o viata sa atinga la cel putin unul din ele o treapta inferiora celei la care ea se afla. La abia 31 de ani cu doua doctorate finalizate in strainatate, poliglot cu peste 5 limbi straine stapanite, specialista in IT si fosta vedeta TV a trebuit sa plece. Da, asa este, a fost o grabita in tot ceea ce a facut, chiar si in boala.

    Numai bine, Alex!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: