The biology of belief


biology_of_belief

O noua directie a medicinei?

The Biology of belief este un rezumat al descoperirilor Biologiei cuantice, care prezinta o noua perspectiva vizavi de anatomia bolilor si deschide noi modalitati de abordare a acestora, socand totodata viziunea medicinei actuale care are la baza principiile fizicii newtoniene. Aceste descoperiri deschid posibilitati de intelegere a rolului spiritualitatii in dobandirea si mentinerea echilibrului sanatatii, facand astfel o punte de comunicare intre doua domenii care pana nu demult au fost considerate complementare. Materia nu este totul, ci este doar o forma de manifestare energiei, dar care nu reprezinta fundamentul realitatii.

In continuare voi reda din prezentarea introductiva a cartii realizata chiar de autorul ei.

“In capitolul 1 voi prezenta celulele “inteligente”, cum si de ce ne pot ele invata atat de multe lucruri despre mintea si corpul nostru. In capitolul 2 voi prezenta dovezile stiitifice care demonstreaza ca genele nu controleaza sistemul biologic. Deasemenea voi face o scurta prezentare a fascinantelor descoperiri ale Epigeneticii, un nou domeniu al biologiei care releva modul in care mediul influenteaza comportamentul celulelor fara a modifica codul genetic. Este un domeniul care aduce la lumina noi aspecte ale bolilor inclusiv cancerul si schizofrenia. Capitolul 3 trateaza membrana celulara, “invelisul” celulei(the “skin” of the cell). Fara indoiala ca ati auzit mai mult despre nucleul celulei ADN, decat despre membrana acestuia. Dar ultimele descoperiri releva pe larg faptul ca membrana este creierul celulei, lucru pe care l-am remarcat in urma cu 20 de ani. In capitolul 4 voi discuta despre paradoxalele descoperiri ale fizicii cuantice. Aceste descoperiri au implicatii profunde in intelegerea si tratarea bolilor. Medicina conventionala nu a inclus inca descoperirile fizicii cuantice in cercetare, si nici in predare la facultatile de medicina, fapt care are implicatii dramatice in intelegerea fenomenelor. In capitolul 5 voi explica motivul pentru care am intitulat aceasta carte “Biologia credintei”. Gandirea pozitiva are profunde implicatii in influentarea comportamentul genelor, atunci cand acestea sunt reflectate de programele subconstientului. De asemenea gandirea negativa are aceleasi implicatii. Cand intelegem cum aceste convingeri pozitive si negative controleaza sistemul nostru biologic, putem folosi aceste concluzii pentru a ne crea un mod diferit de viata in care sanatatea si fericirea sa fie definitorii. Capitolul 6 releva motivele pentru care atat celulele cat si oamenii au nevoie de dezvoltare si cum frica blocheaza dezvoltarea. Capitolul 7 se focalizeaza pe o educatie constienta a copiilor. Ca parinti trebuie sa intelegem care este rolul nostru in programarea convingerilor copiilor si impactul pe care aceste convingeri au asupra vietilor copiilor nostri. Acest capitol este important indiferent daca sunteti parinte sau nu, pentru ca prezinta modul in care suntem programati si impactul asupra vietilor nostre poate fi unul important. In epilog am mentionat cum viziunea mea asupra noii biologii sa inteleg importanta integrarii spiritualitatii in stiinta, ceea ce reprezinta o schimbarea radicala a fundamentului meu de om de stiinta agnostic.”

(*n.t. Autorul defineste subconstientul ca un player care ruleaza programele inregistrate in memorie, considerand ca acesta este de fapt adevarata baza de date care formeaza convingerilor nostre. Memoria constienta este doar o memorie temporara care nu reprezinta elementul de forta al propriilor convingeri. Majoritatea dintre noi consideram ca fluxul de idei constiente reprezinta intreaga esenta, in schimb lucrurile sunt mult mai profunde.)

One thought on “The biology of belief

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: