Dr. Bruce Lipton


Cancerul este o bomba care ticaie, intrebarea este cand se va declansa in vietile noastre.

bruce-lipton4-450x300

Dr. Bruce Lipton specialist in biologia celulara, cercetator si profesor la universitatea din Wisconsin, autor al celebrei carti Biologia credintei ne prezinta un nou mod de perceptie asupra rolului sistemului nostru ADN. Voi reda in cele ce urmeaza declaratiile sale care subsumeaza esenta concluziilor ce au rezultat in urma cercetarilor efectuate de el.

“Perceptia faptului ca vietile noastre sunt controlate de gene este una fundamentala, dogma integrata la cele mai elementare nivele de educatie. “Genele controleaza viata” este un mesaj repetat in mod continuu la toate nivelele de educatie superioara incepand din liceu pana la facultatile de medicina. Publicul larg a fost conditionat sa creada ca organismul uman este un automat perfect controlat de sistemul nostru genetic. In sprijinul acestei idei vine faptul ca abilitatile, in special disabilitatile noastre se datoreaza mostenirii inscrise in codul nostru genetic.

Pentru ca in mod aparent genele determina caracteristicile vietii personale, si pentru ca nu am fost informati legat de continutul genetic pe care l-am primit la nastere, ne putem considera pe buna dreptate victimele ereditatii.

Am fost programati sa acceptam faptul ca suntem subordonati potentialului nostru genetic in crearea experientelor noastre de viata. Majoritatea populatiei globului este dominata de teama ca genele se vor intoarce intr-o zi impotriva lor. Sa consideram masele care considera propriile lor gene ca pe o bomba cu ceas, asteptand declansarea cancerului, sau a altor afectiuni fatale care pot ameninta viata intr-un mod catastrofal.

Dogma stiintifica curenta insista asupra faptului ca suntem aparent recipiente complet subordonate genelor, incapabile sa faca vreo schimbare. In consecinta observam nu doar ca suntem victime ale ereditatii, dar si complet incapabili sa ne “reprogramam” propriul destin. Astfel ne asumam rolul de victime, negand orice responsabilitate legata de orice afectiune fizica sau mentala. Din nefericire acest rol conduce la un numar urias de persoane suferinde de diverse afectiuni.

Vestea buna este ca noi nu suntem victime ale propriilor noastre gene. Descoperirile de ultima ora ale fizicii si biologiei celulare au rasturnat afirmatiile filosofice ale biomedicinei conventionale. O interpretare radical diferita, de ultima ora, recunoaste faptul ca mediul, sau mult mai specific, perceptia noastra asupra mediului controleaza comportamentul si activitatea genelor. Pentru ca termenul de perceptie este mai mult sau mai putin corect, ne vom folosi termenul de convingeri. Mai degraba decat genele noastre, convingerile ne controleaza sistemul biologic.” (Foreword of the book Psych-k third edition).

http://www.brucelipton.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: