Noua medicina germanica

Posted on Updated on


Dr. Ryke Geerd Hamer a pus bazele unei noi viziuni asupra medicinei clasice, stabilind astfel intr-o maniera inovatoare, cauzele care stau la baza cancerului.

Studiile efectuate de Dr. Hamer au fost subiectul multor controverse medicale datorate in primul rand conservatorismului medicinei clasice si nu numai.

Dr. Hamer a descoperit un principiu biologic pe care l-a numit “the iron law of cancer” a carui sfera de actiune include nivelul psihic (psyche), creierul(brain) si cat si restul organismului(body).

In prezent studiilor sale s-au alaturat 100 medici francezi in vederea consolidarii teoriilor  elaborata. La baza cercetarilor medicinei contemporane, cancerul este privit ca o afectiune pur organica, iar tratamentele au fost elaborate pe aceasta baza. Psihicul a fost un element complet exclus si considerat ca lipsit de importanta in toata aceasta ecuatie. Sa fie oare premiza acestor studii completa? Ne aflam intr-o situatie similara cu cea a lui Galileo Galilei in care majoritatea sustine cu frenetism concluziile la care s-a ajuns in prezent si totusi lucrurile sa aiba o nuanta diferita?

“Si totusi se invarte….”

One thought on “Noua medicina germanica

    Noua medicina germanica | The story of my belief said:
    April 7, 2013 at 4:49 pm

    […] Dr Ryke Geerd Hamer, un medic german a facut niste observatii in anii 80, care l-a condus la reformularea unor concluzii fundamentale ale medicinei clasice. Elementul care a declansat noile sale observatii a fost cancerul de care a fost diagnostica el si sotia sa la scurta vreme dupa decesul fiului lor. Problema pe care si-a ridicat-o Hamer era daca exista vreo legatura directa sau doar una probabilistica intre socul mortii fiului lor si momentul/cauzele declansarii cancerului. Cu siguranta aceata ipoteza pe care a emis-o era cu totul atipica medicinei, intrucat medicina exclude aproape in totalitate existenta vreunei legaturi intre psihic si fizic, efectul placebo nefiind luat in calcul decat ca un factor neesential, neglijabil. Organismul este considerat o entitate de sine statatoare care isi admnistreaza resursele independent de psihic. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s