Lumea ca o oglinda


mirrorPsihologia a definit demult notiunea de subconstient, descriind-o ca sfera fenomenelor psihice care se desfasoara fara ca noi sa constientizam acest lucru. Noi suntem definiti ca o suma a fenomenele psihice constiente si inconstiente. Asta face ca noi sa ne percepem oarecum distorsionat privindu-ne doar prin prisma elementelor care ne confera o imagine pozitiva.

Cel mai adesea ne privim in oglinda pentru a ne aranja look-ul, pentru a ne asorta piesele de garderoba pe care le avem la dispozitie. Ati incercat vreodata sa va priviti in oglinda ca sa va descoperiti cine sunteti, sa va intrebati cine se afla dincolo de imaginea reflectata? Sau daca ati facut-o ati insistat suficient pana ati obtinut un raspuns  mai profund? Imaginea din oglinda poate descoperi multe elemente ale constiintei noastre, ne poate scoate in evidenta paradigme prin care ne privim, paradigme la care nu ne-am fi gandit vreodata ca ne apartin.

Ce s-ar intampla daca lumea inconjuratoare ar fi o oglinda a propriei noastre fiinte, reflectand trasaturile constiente si subconstiente pe care le avem? Un posibil raspuns il putem gasi in the 7 Essene mirrors.

2 thoughts on “Lumea ca o oglinda

Add yours

    1. M-a framintat in ultimii ani legatura dintre trasaturile noastre (in)constiente si lumea ce ne inconjoara cu intreaga paleta de evenimente. Am gasit o similaritate, o proportionalitate care pe undeva ar fi surprinsa teoria celor 7 oglinzi eseniene. Evident nu pot generaliza aceste teorii, in schimb am observat o corelare intre anumite trasaturi pe care (nu) le constientizam si evenimentele din jur. Indiferent daca cele 7 oglinzi eseniene reprezinta o teorie cu caracter generic sau nu, consider ca ofera niste indicii ale unor trasaturi individuale.

      Da, in anumite cazuri este dramatic, dar am inceput sa fiu atent si sa imi pun multe intrebari legate de oamenii pe care ii intalnesc, evenimentele care ma intampina, in multe cazuri au fost indicii prin care Dumnezeu imi comunica ce trebuie sa schimb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: